måndag 31 december 2007

Page 54

Så var det dags för sista bilden från australienresan. 54 bilder blev det, nu ska alla skrivas ut och klistras in i fotoalbumet!


(credit:
kit: Blue Nile by Andrea L. Burns
elements: StampCluster6 by LindseyJaneDesigns, Torn Paper Template by Redju)

torsdag 27 december 2007

Page 52 & 53

Sådär, nu är ju Thailandsresan slut, och innan jag börjar scrappa de bilderna så ska Australienresan göras klar. Här kommer det sista uppslaget, en tur till Green Island, samma dag som vi åkte från Cairns till Melbourne och så vidare hem.


(credits:
template: 6picdouble by Lentz
kit: Blue Topaz by Traci Sims
font: Kayleigh
alpha: Elizabeth by Digital Pinay Designs
elements: Glitterblobs by Scrappy Pony Designs/Heather Green)

fredag 21 december 2007

God Jul!


(credits
template: 12DaysofTemplates_Day5 by Melanie Johnson
paper: from GoldenHoliday by Melissa Renfro
elements: from HolidaySparkleII by Linda Walton, 3Scrapateers, SantaHat by Brenshevia Taylor-Boone)

lördag 15 december 2007

Kho Phi Phi, day 14

Snorkeltur! Vi åkte runt Phi Phi öarna och snorklade vid olika ställen. väldigt trevligt även om vi hade lite besök av regn. Det häftigaste vi såg under vattnet denna dag var nog bläckfiskarna. Den här nedan var 30 cm lång och låg vid sidan av två andra som "did the nasty thing". Kameleonter ligger i lä för dessa varelser som pulserar i olika färger och struktur, helt fantastiskt.


Vi besökte Maya Bay som är bukten och stranden där filmen "The Beach" spelades in. Väldigt vackert.

torsdag 13 december 2007

Kho Phi Phi, day 13

Inga egna bilder idag tyvarr. Vi har dykt hela dagen, 3 dyk totalt. Vi borjade med ett vrak-dyk pa en stalle som heter King Cruiser wreck. Det ar en passagerarfarja som sjonk 1997. Fantastiskt dyk som tog oss ner pa nastan 30m djup. Har finns lite lankade bilder fran detta vrak.
Bilder

De andra tva dyken var vanliga rev-dyk, vi sag muranor, groupers, drakfiskar och mycket mycket mer. Imorrn blir det snorkling eller dykning igen.

tisdag 11 december 2007

Koh Lanta, day 11

Idag hyrde vi en moppe och åkte söderut på ön, en väldigt vacker tur men med otroliga backar och dåliga vägar. Vissa backar var så branta att moppen orkade inte med oss båda på.


På sydspetsen av ön ligger en fyr, hela området är en nationalpark med höga berg och djupa djunglar.......och vackra stränder.


Först badade vi och solade lite, sen började vi gå en vandringsled genom djungeln men den var så brant och det var så varmt så vi fick vända om och gå tillbaka efter en stund. Mera bad!!!

lördag 8 december 2007

Kho Lanta, day 9

Idag har vi dykt! Första dagen av två, och sen har vi vårt dykcertifikat.


Det var lite grumligt i vattnet, och blåsigt med rejäla vågor ovanför, men allt gick bra ändå. Vi fick se ganska mycket fisk, bland annat ett stim små-baracudor, blåsfisk, drakfisk, rocka, korallorm och sköldpadda.


Omgivningarna var fantastiskt vackra med storslagna kalkstensformationer. Riktigt häftigt.

torsdag 6 december 2007

PhangKhon, day 7

Sista dagen i Phang Khon. Vi har varit pa brollop, sett en massa tempel och shoppat pa marknader. Det har med andra ord varit fullt upp.

I mandags var vi pa brollop pa formiddagen, sen akte vi pa utflykt. Bland annat var vi till ett tempel hogt uppe i bergen. Forutom en fantastisk utsikt fanns dar ocksa apor.



Igar var det en ny utflykt. Vi shoppade sidengrejor pa en sidenmarknad och sen akte vi till ett nytt tempel med en park med jattestora statyer. Den sjuhovdade ormen i bakgrunden ar ungefar 40 meter hog.


Lunchen at vi pa en restaurang med utsikt over Mekongfloden och Laos.

(Foton: Mikael Mard)

söndag 2 december 2007

Bangkok, day 3

Sista dagen i Bangkok. Vi tog skytrain till floden och sen expressbåt till Wat Phra Kaeo och Grand Palace. Guldigt!


Sen var det dags att dra sig mot flygplatsen och Udon Thani. Lunch i Sky Loft på Suvarnabhumi Airport.

lördag 1 december 2007

Bangkok, day 2

Shoppa, shoppa, shoppa... det har vi gjort hela dagen. Vi började i gränderna kring Pratunam och fortsatte sen med varuhusen runt Siam Square. Det blev många tunga kassar!