lördag 21 april 2007

Australia, last days

Det var dåligt med Internet i Cairns, så nu sitter vi på Kastrup och lägger upp sista dagarnas bilder. Det var helt fantastiskt i Carins, varmt och skönt, lite tropiskt. Precis som i Melbourne och Sydney så har vi haft toppenväder även i Queensland.

Det första vi gjorde var att boka en utflykt till barriärrevet. Vi fick tag på en tur redan till dagen efter. Vi åkte från Cairns vid halv nio-tiden, med en katamaran som pinade på i över 30 knop på det ganska vågiga havet. Flera mådde pyton under de 45 minuter resan tog. Men väl ute på plats så var alla sugna på att hoppa i vattnet, antingen för att snorkla eller dyka. Vi tog ett prova-på-dyk först, och sen ett dyk till på eftermiddagen, så nu kan vi säga att vi dykt vid Stora Barriärrevet!



Under våra dykturer så fick vi bland annat se en sköldpadda (ca en meter lång), en revhaj (en och en halv meter), papegojfiskar och massor....massor med andra färgglada fiskar och koraller. Detta är nog det mest fantastiska vi någonsin gjort!

Dagen efter hyrde vi en motorcykel och begav oss norrut, upp i regnskogarna. Vi åkte så långt det fanns riktiga vägar, till Cape Tribulation.



Vi stannade till på flera platser och vandrade ut i regnskogen, verkligen häftig natur med ogenomtränglig skog på vissa ställen och riktiga våtmarker på andra.



Sista dagen var vi sugna på att snorkla lite till, så vi bokade en resa ut till Green Island. Det var mer av en turistresa, större båt som gick lite lugnare, och fler soldyrkare än dykare. Men det var bra snorkling där också, och vi hade en riktigt bra sista dag i Cairns innan vi började hemresan på kvällen.

Inga kommentarer: