lördag 21 april 2007

Australia, last days

Det var dåligt med Internet i Cairns, så nu sitter vi på Kastrup och lägger upp sista dagarnas bilder. Det var helt fantastiskt i Carins, varmt och skönt, lite tropiskt. Precis som i Melbourne och Sydney så har vi haft toppenväder även i Queensland.

Det första vi gjorde var att boka en utflykt till barriärrevet. Vi fick tag på en tur redan till dagen efter. Vi åkte från Cairns vid halv nio-tiden, med en katamaran som pinade på i över 30 knop på det ganska vågiga havet. Flera mådde pyton under de 45 minuter resan tog. Men väl ute på plats så var alla sugna på att hoppa i vattnet, antingen för att snorkla eller dyka. Vi tog ett prova-på-dyk först, och sen ett dyk till på eftermiddagen, så nu kan vi säga att vi dykt vid Stora Barriärrevet!



Under våra dykturer så fick vi bland annat se en sköldpadda (ca en meter lång), en revhaj (en och en halv meter), papegojfiskar och massor....massor med andra färgglada fiskar och koraller. Detta är nog det mest fantastiska vi någonsin gjort!

Dagen efter hyrde vi en motorcykel och begav oss norrut, upp i regnskogarna. Vi åkte så långt det fanns riktiga vägar, till Cape Tribulation.



Vi stannade till på flera platser och vandrade ut i regnskogen, verkligen häftig natur med ogenomtränglig skog på vissa ställen och riktiga våtmarker på andra.



Sista dagen var vi sugna på att snorkla lite till, så vi bokade en resa ut till Green Island. Det var mer av en turistresa, större båt som gick lite lugnare, och fler soldyrkare än dykare. Men det var bra snorkling där också, och vi hade en riktigt bra sista dag i Cairns innan vi började hemresan på kvällen.

söndag 15 april 2007

Australia, day 9

Efter vi varit på botaniska trädgården igår så var vi tillbaks till hotellet. Sen gick vi till Darling harbour för att besöka akvariumet. Det var väldigt fint med massor av fiskar och andra vattenlevande djur, bland annat en pigg platypus. Bilden visar ett av jätte-akvarierna med hajar.



Idag checkade vi ut från hotellet och begav oss till Harbour bridge och stadsdelen the Rock. Vi gick upp en bit på bron för att kolla utsikten.



Det sista vi gjorde i Sydney, för den här gången, var att åka ut till Bondi beach. Lite sol och bad innan flyget ikväll. :)

lördag 14 april 2007

Australia, day 8

Igår började vi dagen med att shoppa efter handduk i city, för att sen kunna åka och bada. Vi tog färjan ut till Manly, och åkturen bjöd på vacker utsikt över Sydneys hamn.



Väl på Manly beach så badade vi och solade. Daniel hyrde en bodyboard och passade på att utnyttja vågorna (de var upp till 2 meter höga).



Idag har vi gått från Circular Quay till operan och tittat omkring.



Vi fortsatte sen in i Botanical gardens, som är ett fantastiskt parkområde. När vi strövade omkring så hörde vi plötsligt ett förfärligt oväsen nere vid dammarna. När vi gick närmare upptäckte vi att det var tusentals av flygande hundar som hängde överallt i träden. Häftigt!:P

fredag 13 april 2007

Australia, day 7

I måndags bytte vi hyrbil i Melbourne och så började vår resa mot Sydney. Hela resan bjöd på fantastiska vyer, som de här gröna kullarna i närheten av Foster, Victoria.



Vi övernattade i Lakes Entrance, på ett litet motell som vi stannade till vid. När vi kom dit var det mörkt, men morgonen efter så tog vi en promenad och tittade på den fantastiska stranden, en del av Ninety Mile Beach.



Natten efter bodde vi i Canberra, innan vi kom till Sydney vid onsdag lunch.

Igår var vi på Taronga Zoo. Först en färjetur ut dit, med fin utsikt över Sydney:



Det var ett väldigt trevligt zoo med massor med spännande djur att titta på. Vädret var perfekt, soligt och lagom varmt.

måndag 9 april 2007

Australia, day 3

Tredje dagen i Australien. Vi är i Melbourne, och idag ska vi packa ihop, byta hyrbil och så börja färden mot Sydney. Det har varit två riktigt bra dagar i Melbourne med kanonväder, och vi har sett en massa spännande saker.

I lördags var vi ut till St. Kilda och åt lunch på en fin fisk-restaurang. Det här är St. Kilda sett från toppen på Rialto i downtown Melbourne:



Igår eftermiddag var vi ut till en liten skog utanför Melbourne och letade efter kängurur. Och det såg vi... massor. Här är en riktigt stor en:



Första kvällen gick vi i parken vid hotellet, och rätt vad det var så rörde det sig bland träden... dessa små gynnare fanns överallt!

tisdag 3 april 2007

Linus fyller 2 år

Egentligen fyllde han inte förrän till helgen, men eftersom pappa ska ut och resa så firade vi ett par dagar för tidigt. Farmor, farfar och farbror Mikael kom och åt tårta och drack kaffe. Och givetvis hade de med paket; en trehjuling! :) Från oss fick han en Brio-järnväg. Både cykeln och tåget var mycket uppskattade, han till och med gick upp tidigt dan efter för att hinna leka lite innan dagis.

==========================================================
He actually had his birthday at the weekend, but as daddy was going on a trip we had to celebrate a couple of days early. Grandma, grandpa and uncle Mikael came to visit to have cake and coffe. And they brought a present; a three-wheel bi-cycle! :) He also got a Brio-train set from us. Both the bike and the train was appriciated, he even went up early the following day to play some before kindergarten.



(Credits:
Template: DebbyB12x12#5 by Debby Bradley
Kit: Happy birthday kit by Novita Sohlin, Pam Eflin and Leonie Gall, www.clikchicdesigns.com
Brush: CircleBirthday by Brandie Valenzuela
Overlay: from Edge Pack by Lauren Bavin
Font: Girls are weird, Amaze)

söndag 1 april 2007

The so much "to do" challenge

This is my contribution to the to do-list challenge at www.paper-moons.com. She's been sharing cute freebies for a month, and now it was time to use the stuff.



(Credits:
Kit: Fresh Tomatoes by Ashley Bailey,
www.digitaldivasdesigns.com
Brush: KSC_FancyBrushSet3_CornerSpec
Font: Scriptina, Tempus Sans ITC
Elements: Bowz, beadz, knotted satin band by Paper Moons,
www.paper-moons.com
Overlay: Flurry by Kirsty,
www.limegreenbogiegirl.blogspot.com)