fredag 13 februari 2009

Mexico, dag 9

Idag var sista dykdagen, och de två dyken skedde utanför Xcaret, i närheten av Playa del Carmen. Vi åkte ut med en liten båt, bara Daniel, Erika, dykguiden Laurie, en kapten och en kille som hjälpte till. Det var fortfarande ganska hög sjö, och båten hoppade och for rejält på vägen ut.

Första dyket var vid Tortugas-revet. Tortuga betyder sköldpadda, och vi såg tre stycken, varav den ena var en riktig bjässe. Daniel och Laurie lyckades se en haj också, som låg och vilade i en håla. Förmodligen en nurse shark. Det var rejält strömt, så man färdades ganska snabbt över botten utan att göra så mycket. Det andra dyket var på ett rev i närheten. Där såg vi muränor, krabbor, angel fish och en snuba diver (en som snorklar med slang till ytan och friskluft, typiskt all-inclusiv-hotell-aktivitet).

Dessutom är havet som ett akvarium här, det är färglada fiskar överallt, och reven har väldigt häftiga formationer. Återigen var bägge dyken för djupa för kameran.



Efter dyket gick vi ner på stranden för att leta efter någonstans att äta lunch. Stället vi stannade på hade väldigt tjusig utsikt.



Daniel väntar på maten (som tog sin tid), och dricker öl med gott samvete.



En vågbrytare.



Daniel tar sig ett dopp, för första gången i havet utan dykutrustning på.

Inga kommentarer: